Piedade Rodrigues
LOADING

Social advertentie specialist nodig?

Meer online zichtbaarheid, online groei of een positieve online reputatie? Als Social advertentie specialist vertaal ik jouw doelen en wensen naar concrete acties. Resultaat is een must! >> Ontdek hier meer over de marketing professional – Piedade Rodrigues << 

Jouw doelgroep bereiken
via social media

Zie jij kansen in om jouw doelgroep te bereiken via social media? Dat is goed nieuws! Zoals je wellicht weet zijn er een breed scala aan verschillende social media. Kinderen onder de 18 zijn anno 2021 vooral te bereiken via TikTok, de leeftijdscategorie 20 jaar tot met 35 jaar zijn goed te bereiken via Facebook, Snapchat en Instagram. En de leeftijdscategorie 35+ zijn voornamelijk te bereiken via LinkedIn, Twitter en Facebook. Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen. Daarnaast moet je rekening houden met een snelle ontwikkeling van techniek en social media platformen. Daarom wordt het steeds lastiger voor een leek om de juiste doelgroep te bereiken via social media. Daarnaast hebben de meeste platformen hun algoritme zo ingericht dat je meestal niet al je volgers kunt bereiken. Door die ontwikkeling worden bedrijven bijna gedwongen om samen te werken met een social media specialist.

social-advertentie-foto-website-piedade

Werkwijze/aanpak online projecten

Ieder project is uniek en heeft een bepaalde aanpak nodig. Toch zijn een aantal vaste elementen die terugkomen in bijna alle nieuwe projecten met een onbekende klanten. Hieronder heb ik de werkwijze van nieuwe social media advertentie trajecten stapsgewijs gevisualiseerd. 

intake-sea-specialist-werkwijze
strategie-opstellen-sea-specialist-werkwijze
inzetten-sea-specialist-werkwijze
optimalisatie-sea-specialist-werkwijze
rapportage-sea-specialist-werkwijze

Branding advertenties

Is het doel om aan merkbekendheid te winnen maar niet zo zeer een dienst of product aan de man brengen. In dat geval is het goed om de strategie zo in te zetten om zo veel mogelijk prospects het bedrijfsverhaal en de Unique Selling Points van jouw organisatie te zien krijgen. Werken met beeld is daarbij essentieel. Ik heb de juiste expertises in huis om te zorgen dat jouw merk in beeld en eventueel geluid naar buiten treedt. Op basis van de huidige of een nieuwe huisstijl worden beelden opgemaakt die getoond worden aan de doelgroep.

Ja! Ik wil de concurrentie voor
blijven op social media.

Ja, laten wij kijken hoe het loopt. Ik wil eerst een kennismaking.

Re-targeting advertenties

Heeft de doelgroep kennisgenomen van jouw product of dienst, dan is de kans vele malen groter dat ze voor jouw product of dienst willen betalen. Door middel van re-targeting advertenties, bereik je de doelgroep die al bekend is met jouw merk. Met de AVG-wetgeving in gedachte, zorg ik dat jouw advertentie effectief wordt ingezet om warm prospect doelgroepen worden bereikt. Ik bied jouw de mogelijkheid om te adverteren op LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Snapchat.

Rapportage

De strategie is bepaald, de advertentie zijn ingesteld en de optimalisatie worden wekelijks gedaan. Het is natuurlijk handig dat je als klant in de gaten kunt houden hoe het gaat met jouw advertenties. Daarvoor gebruik ik rapportagesoftware die online te bereiken is. Uit ervaring weet ik dat het lastig is voor klanten om de data goed te interpreteren. Daarom plan ik maandelijks een rapportagegesprek in om de nieuwe bevinden te bespreken en de strategie eventueel bij te sturen.

Waarom samenwerken met een ZZP SEA-specialist?

Ben je nog aan het twijfelen of werken met een freelancer bij jouw bedrijf past? Hieronder de grootste voordelen met het werken met een ZZPer. Mocht je een andere werkconstructie hebben bedacht, dan ga ik graag het gesprek aan om te kijken of wij overeenstemming kunnen vinden.

Flexibel

Door gebruik te maken van een freelance social media advertentie specialist zit je niet vast aan een lang contract en kun je ze inzetten voor korte trajecten. Daarnaast kunnen wij lange tijdelijke projecten oppakken als dat nodig is.

Ervaring

Social media advertentie specialisten doen een geringe werkzaamheid voor verschillende bedrijven waardoor ze heel goed weten wat wel en niet werkt. Op die manier kunnen optimalisaties met de kleinste details gemaakt worden. Ook veranderen regels en de techniek erg snel. Specialisten kunnen door hun gering werkveld Agile werken en zijn dus wendbaar bij veranderingen. 

Kosten besparen

Als je samenwerkt met een bureau, betaal je al gauw onnodige overheadkosten zoals een duur kantoor.

Google Analytics

Google Analytics is onmisbaar als je wil analyseren hoe jouw doelgroep zich gedraagt op jouw website. In combinatie met Social advertenties is Google Analytics een krachtige tool om te zorgen dat je de juiste klanten naar jouw website toe leidt. Ik leg je graag uit hoe Google Analytics jouw onderneming verder kan brengen in het herkennen van de juiste klanten.

Meld je aan voor een gratis
on & offline scan

foto-gezicht-piedade-rodrigues

Contact opnemen?

Ik sta jou graag te woord voor
een eventuele samenwerking.
0682558085
contact-afbeelding

BLOGS