10 creatieve content marketing ideeën

10-content-marketing-ideeen-header-blog

Wellicht ben je bezig met het maken van een content kalender maar heb je nog geen idee wat je precies in jouw kalender kunt verwerken. In dit artikel geef ik je een aantal ideeën om in jouw content kalender te verwerken.

  1. Geef mensen een sneak peek van jouw product, werkproces of werkplek.
  2.  Heb je een nieuw teamlid? Zorg er dan voor dat hij/zij wordt gepresenteerd met een infographic, korte vlog of met een afbeelding en een stukje tekst.
  3. Mensen worden graag geïnspireerd. Neem een dag van de maand of week waarin je op jouw social media een inspirerende quote plaatst. Gebruik hiervoor een afbeelding met jouw quote erop. Een benaming kan zijn “Quote van de maand” of “quote van week”.
  4. Content heeft als doel om te zorgen dat jouw onderneming top of mind is bij jouw doelgroep. Daarnaast is content belangrijk om te zorgen dat jouw doelgroep jou ziet als autoriteit in jouw vakgebied. Door zelfgeschreven nieuws artikelen van het vakgebied te delen laat je zien dat jouw bedrijf een autoriteit is in jouw vakgebied.
  5. Introduceer nieuwe producten met een korte campagne. Neem als leidraad de fases pre launch, launch en post launch. In de pre launch fase kondig je jouw product aan met een datum wanneer het product beschikbaar is. In de launch fase introduceer je jouw product en leg je uit wat de unique selling points zijn van jouw product. In de post launch fase zorg je ervoor dat mensen geïnteresseerd blijven met persuasion technieken en advertenties op social media en search engines.
  6. Plan berichten in over noviteiten van jouw onderneming. Denk aan jubileums, personeelsuitjes en de opening van een nieuwe vestiging.
  7. Zet vraag en antwoord van FAQ-onderwerpen in jouw stories op social media.
  8. Deel een checklist om jouw gebruikers te helpen en bepaalde taken te volbrengen. Maak hierbij gebruik van een infographic.
  9. Deel testimonials van jouw klanten. Zorg ervoor dat er specifiek wordt ingegaan op een bepaalde case.
  10. Denk na over inhakers op feest- en bijzondere dagen. Wees creatief en zorg dat het in verbinding staat met jouw onderneming.

Content marketing
uitbesteden?

Waardevolle marketing content

, , , ,

Comments are closed.