Hoe zet je Instagram shopping op?

instagram-shopping-header-blog

Instagram shopping biedt bedrijven nieuwe kansen om hun producten onder de aandacht te brengen. Je kunt als beheerder artikelen in een geposte foto taggen met een artikel link. Op die manier kunnen jouw volgers direct doorklikken naar jouw product pagina en het product aanschaffen. Toch zijn er een aantal eisen waar je als beheerder rekening mee moet houden om een Instagram Shopping account te kunnen opzetten. In dit artikel leg ik uit wat je nodig hebt om een Instagram Shopping account te kunnen opzetten.

  1. In het geval je het niet wist, is Instagram eigendom van Facebook. Om een Instagram Shopping Account te kunnen opzetten heb je een Facebook Bedrijven pagina nodig. Benieuwd welke aanvullende eisen Facebook stelt voor een Instagram Shopping account? Ga direct naar de Facebook help centrum om het te lezen.
  2. Vervolgens dien je jouw Instagram bedrijven pagina te koppelen aan jou Facebook bedrijven pagina. De producten worden beheerd op de achterkant van de Facebook bedrijven pagina. Hieronder de eerste aantal schermen om jouw Instagram account aan te melden voor een Instagram Shopping account. Je kunt vervolgens eenvoudig wizard volgen om installatie te voltooien.

Instagram-shopping-stap-1

Instagram-shopping-stap-1

  • Ook moet je in bezit zijn van een webshop waarnaartoe gelinkt kan worden vanuit jouw product. Dus bij het toevoegen van een product op Facebook, link je direct naar de product pagina.

Instagram-shopping-stap-2

Instagram-shopping-stap-2

6) In Facebook Bedrijven pagina kunnen producten worden toegevoegd worden bij het onderdeel Catalogus.

Instagram-shopping-stap-3

Instagram-shopping-stap-3

6) Vervolgens kun je in de achterkant van de Facebook bedrijven pagina klikken op Ecommerce.

Instagram-shopping-stap-4

Instagram-shopping-stap-4

7) Vervolgens kun je kiezen om productinformatie te uploaden.

Instagram-shopping-stap-5

Instagram-shopping-stap-5

8) Na het creëren van jouw catalogus kun je producten daadwerkelijk toevoegen.

Instagram-shopping-stap-6

Instagram-shopping-stap-6

9) Voeg de producten handmatig toe aan jouw bedrijven pagina. 

Instagram-shopping-stap-7

Instagram-shopping-stap-7

9) Na het maken van jouw catalogus en het product, kun je vervolgens de producten koppelen aan jouw account door te klikken op “set up Instagram Shopping”. Dat doe je per product.

Instagram-shopping-stap-8

Instagram-shopping-stap-8

10) Vervolgens kun je de stappen nemen om jou Instagram producten daadwerkelijk op Instagram te zetten.

Instagram-shopping-stap-9

Instagram-shopping-stap-9

11) Als stap 10 is voltooid kun je op Instagram jouw producten zien. Je kunt de stappen volgen om de producten op Instagram te zetten. Na het voltooien van de stappen, zal instagram het account en de producten verifieren. Na de verificatie zal je de producten die op Instagram hebt gezet terugzien op jouw Instagram account.

Instagram-shopping-stap-10

Instagram-shopping-stap-10


 

 

Social Media marketing uitbesteden?

Waardevolle marketing content

, , ,

Comments are closed.