Linkbuilding uitgelegd

linkbuilding-uitgelegd-header-blog

Bij linkbuilding probeer je vanuit externe websites zoveel mogelijk kwalitatieve links naar je eigen website te sturen. Daarnaast is het helpend om structuur aan te brengen in de interne links op jouw website. Hoe meer interne links des te beter de zoekmachines de relatie tussen de pagina’s in kaart kan brengen. Veel kwalitatieve externe links en een goede interne linkstructuur zorgen voor een hoge autoriteit. Websites met een hoge autoriteit worden hoger geplaatst in de zoekmachines.

Backlinks zijn links die vanuit externe website naar jouw website linken. Hoe meer backlinks van websites met een goede reputatie des te meer autoriteit jouw website krijgt. Goede backlinks zorgen ervoor dat je kwalitatieve bezoekers op jouw website ontvangt. Hieronder bespreken wij een aantal manieren hoe je goede backlinks kunt krijgen voor jouw website.

Product testing

Door influencers in te zetten die een video, blog, podcast of een social post maken die met een link wijzen naar jouw website kan je meer backlinks vergaren. Deze manier van backlinks vergaren heet product testing.

Bedrijvenpagina’s inschrijving

Op het web zijn veel bedrijvenpagina’s waarop je jouw onderneming gratis kunt inschrijven. Deze vorm van backlinks vergaren wordt overigens wel wat minder gewaardeerd door de zoekmachines. Maar alle beetjes helpen natuurlijk.

Linkruil aanvragen

Ga op onderzoek uit in jouw branche of er merken zijn die geïnteresseerd zijn in een linkruil. Uiteraard moet je niet de concurrent vragen, maar bijvoorbeeld nieuwsblog die schrijven over onderwerpen die jouw product of diensten aangaan.

Om content kalender laten maken is niet alleen goed om top of mind te blijven bij jouw volgers, maar het draagt ook bij aan jouw back linkverzameling. Door artikelen te schrijven op je jouw website en deze weer te posten met een directe link naar de artikelen op jouw website, zorg je voor extra backlinks.

Linkbuilding PR 

Nieuws platforms hebben over het algemeen een goede autoriteit. Door persberichten te plaatsen lift je als het ware mee op hun reputatie. Uiteraard is het wel van belang dat je een link toevoegt in het artikel.

Hoe reken ik uit wat linkbuilding mij oplevert

Om te kunnen berekenen wat SEO jou kan opleveren moet je weten hoeveel traffic je nodig hebt om een conversie te scoren. Die cijfer kun je uit Google Analytics halen. Stel dat je 100 bezoekers nodig hebt om 1 conversie te boeken en 1 conversie is bijvoorbeeld €50 waard. Dan kun je makkelijk uitrekenen wat een nummer 1 positie in Google je maandelijks kan opleveren. In SEO-programma’s kun je aflezen wat de nummer 1 positie kan opleveren aan bezoekers. Stel dat je maandelijks 5000 bezoekers extra op je pagina ontvangt, dan kun je de simpele rekensom maken 5000/100*€50 = €2500. Je kunt dus zeggen dat de nummer 1 positie jou waarschijnlijk €2500 per maand extra oplevert. Dit is natuurlijk een grove schatting van de werkelijkheid. Dit geeft je als marketeer een cijfer om met de directie te overtuigen om in te zetten op SEO. In vergelijking met SEA is SEO daarnaast een duurzame oplossing. Een artikel dat je vandaag schrijft heb je jaren profijt van. Vergeet bij het schrijven van artikelen niet om een call to action toe te voegen naar jouw dienst of producten.

Heb je hulp nodig van jouw SEO-strategie? Neem direct contact op

Comments are closed.