Wat is een social intranet?

social-intranet

Meeste mensen kennen en/of weten wat een Intranet is, maar een Social intranet is wat onbekender. In deze blog leg ik je uit wat het verschil is tussen die twee en leg ik uit wat de voordelen zijn van een social intranet.

Intranet zoals wij die kennen

Een traditioneel intranet is een platform waarop het bestuur informatie kan delen met de medewerkers. Er is hierbij een contentbeheerder die informatie erop zet voor de medewerkers. Een traditionele Intranet heeft een top down karakter. Dat houdt in dat de content creators vooral informatie zenden.

Social Intranet

Bij Social intranets staat de communicatie centraal. Iedereen mag daarbij een bericht op het intranet zetten en andere kunnen daarop reageren. Daarnaast is het daarbij mogelijk om aparte subgroepen te maken. Social intranetten zorgen voor een laagdrempelige manier van communiceren met de collega’s. Ook staat kennisdeling centraal. Met een social intranet wordt kennisdeling efficiënter gemaakt. Een social intranet zorgt ervoor dat er minder heen en weer gemaild hoeft te worden. Een voorbeeld van een social intranet is de Speakap.

Voorbeelden Social Intranet

 

Meer weten over de mogelijkheden van een Intranet?

Waardevolle content

, ,

Comments are closed.