Wat is SEO?

wat-is-seo

SEO is uitgeschreven Search Engine Optimalisation. SEO is gericht op het optimaliseren van jouw website zodat je sneller wordt gevonden via de zoekmachine (bijvoorbeeld: Google, Yahoo, Bing). Er zijn een aantal technieken die je kunt gebruiken om te zorgen dat jouw website beter vindbaar is.

In het kort zijn er drie pijlers waar je op moet letten:

  • Techniek optimalisatie
  • Content
  • Linkbuilding

Technieken voor een betere SEO

1.Zoekwoord gebruiken in URL

Ben je van plan om bijvoorbeeld wielrenkleding te verkopen via een website dan is het handig om de “Wielrenkleiding” in jouw URL toe te voegen. Daarvoor kun je een domeinnaam registreren via een betrouwbare hosting partij zoals strato, Transip of Yourhosting.

2. Blogs schrijven met veel waardevolle content

Heb je weleens afgevraagd waarom grote bedrijven bloggen over bepaalde onderwerpen? Dat doen zij dus voornamelijk om beter gevonden te worden. Het is natuurlijk ook een goede manier om je klanten te informeren. Zorg er eerst voor dat je duidelijk hebt op welke zoekwoorden je gevonden wil worden. Vervolgens moet je zorgen dat die zoekwoorden voorkomen in jouw blog artikel.

3. Zorg voor autoriteit door externe links toe te voegen in jouw blog artikelen

Best practice is om te zorgen dat je link naar pagina’s met veel autoriteit. Dat zijn dus website met veel bekendheid en dus veel bezoekers. Naast dat je jouw bezoekers ermee helpt, verbind je dus ook jou artikel met de buitenwereld.

4. Interne Links

Het klinkt wellicht wat vreemd om als men zegt dat je naar jezelf moet linken, maar Google vindt het erg prettig als je de relaties tussen de verschillende pagina’s aangeeft. Zorg er dus voor dat je in jouw artikelen linkt naar interne pagina’s op jouw website. Dat zorgt ervoor dat je stijgt in de zoekmachine ranking.

5. Een snelle website is goed voor jouw SEO

Aangezien er steeds meer concurrentie is, wordt het steeds belangrijker dat je een snelle website hebt. Snelle websites worden vaker en langer bezocht door bezoekers. Dat houdt in dat de kans steeds groter wordt dat jouw website een betere conversie boekt. Zorg er dus voor dat je niet onnodig grote afbeeldingen of video’s plaatst op jouw website.

6. Zorg dat jouw website veilig is

Onveilige websites worden slechter gerankt door Google. Maar hoe zorg je dat jouw website veilig is? De meest eenvoudige manier om te zorgen dat de gegevens op jouw website veilig worden overgedragen, is om te zorgen dat jouw website is beveiligd met een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat kun je aanschaffen via jouw hosting partner. Vaak kun je zelfs een gratis versie installeren genaamd Let’s Encrypt. Veel hosting bedrijven verkopen dat niet aan de voorkant omdat het hen niets oplevert. Je kunt altijd aan de support medewerkers vragen of zij jou willen helpen met het installeren van een Let’s Encrypt certificaat.

Hopelijk ben je iets wijzer geworden! Mocht je iets met SEO willen doen, maar je weet niet waar je moet beginnen? Stuur mij dan een mail via pie@piedaderodrigues.com of bel mij via 0613684457.

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.