Wat is SEA (Search engine advertising)?

wat-is-sea

Uitgeschreven staat SEA voor Search Engine Advertising. Dat zijn betaalde advertenties op zoekmachines. Door te adverteren op zoekmachines kun je een specifiek doelgroep bereiken om beter te converteren. SEA wordt vaak met SEO door elkaar gehaald. Het verschil is dat SEA betaald is en SEO niet.

SEA wordt ook wel eens genoemd onder de synoniemen Paid search of Sponsored search.

Adverteren op verschillende zoekmachines

Er zijn een aantal zoekmachines die je kunt gebruiken om te adverteren. In Nederland wordt veelal gebruikgemaakt van Google, Bing en Yahoo. Van deze drie wordt er het meest gebruikgemaakt van Google adwords. Om te adverteren kun je gebruikmaken van afbeeldingen, video en tekst. De prijzen van de advertentie zijn onder andere afhankelijk van de plek waar je wil adverteren. Denk bijvoorbeeld aan bovenaan, aan de zijkant of onder aan de pagina van de zoekmachine.

Je kunt adverteren op bepaalde keywords/zoekwoord. Hoe populairder een zoekwoord des duurder het is om te adverteren op het zoekwoord. Het werkt dus met een veilingsysteem.

Ook Youtube is een zoekmachine. Heb je een video die je onder aandacht wil brengen, dan zou je kunnen overwegen om Youtube te gebruiken.

SEA is echter wel een vak apart. Je zou je echt moeten verdiepen in SEA om te zorgen dat je profijt van hebt. Je zou kunnen overwegen om extern mediabureau daarvoor aan te stellen.

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.