Piedade Rodrigues
LOADING

Hoe kan ik anoniem Linkedin profielen bekijken?

Ken je dat? Je wil graag iemand bekijken op Linkedin maar je wil eigenlijk niet dat diegene het ziet dat je naar zijn profiel bent geweest. Hieronder leg ik stapsgewijs uit hoe je dit kunt doen.

Stap 1

Ga naar jouw instellingen. Je kunt de instellingen vinden als je klikt op jouw foto rechts bovenin.

Hoe kan ik anoniem Linkedin profielen bekijken? 1

Stap 2

Afhankelijk of je jouw profiel in het Engels of in het Nederlands hebt ingesteld kun je klikken op “Privacy & settings” of “Instellingen en privacy”.

Stap 3

Klik vervolgens op Privacy in de bovenbalk

Hoe kan ik anoniem Linkedin profielen bekijken? 2

Stap 4

Klik dan op “Opties voor het bekijken van profielen”.

Stap 5

In het menu die nu open klapt kun je de onderste optie kiezen. Dat maakt je volledig anoniem “Anoniem lid van Linkedin”.

Hoe kan ik anoniem Linkedin profielen bekijken? 3
Hoe kan ik anoniem Linkedin profielen bekijken? 4

Het belang van pictogrammen

Pictogrammen komen wij overal tegen. Op tv, internet, op straat en in gebouwen. Men neemt dit communicatiemiddel voor lief hoewel dit een sterke manier is van complexe boodschappen te communiceren. Kortom pictogrammen of iconen kunnen in een oogopslag iets duidelijk maken. Daarbij houd je rekening met mensen die analfabetisch of laaggeletterd zijn. Volgens de kennisbank voor arbeid en wetgeving zijn in Nederland 1,3 miljoen mensen boven de 16 jaar laaggeletterd. Grote nationale organisaties moeten dus in hun communicatie rekening houden met deze groep. Voor die organisaties is dus van belang dat er rekening wordt gehouden met deze groep in de online en offlinecommunicatie om zij te helpen begrijpen.

Organisaties met laaggeschoolden als doelgroep

Pictogrammen zijn in het bijzonder van belang bij de communicatie bij organisaties met laaggeschoolden als doelgroep. Denk hierbij aan organisatie met sociaal pedagogie als belangrijkste taak. Bij het ontwerpen folders, websites, posters, instructieartikelen is dan ook van belang om beeldend te communiceren en uiteindelijk ook te toetsen of het duidelijk is bij de doelgroep.

Verstandelijk beperkten

Ontwerpen voor verstandelijk beperkten is een vak apart. Ook deze groep heeft een voorkeur voor duidelijke en simpele beelden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een Picto agenda. Een picto agenda is een grote, groene agenda die een groot hoeveelheid van verstandelijke beperkten gebruiken om dagen, maanden en tijd bij te houden. In de agenda zijn ook picto stickers verwerkt om bepaalde emoties te kunnen afbeelden. Met die stickers kunnen ook begeleiders makkelijker communiceren naar hun cliënten toe. 

Pictogrammen bij kinderen

 Zijn kinderen de primaire doelgroep? Maak dan veel gebruik van pictogrammen in de communicatiemiddelen. Daarnaast adviseer ik om gebruik te maken van een kleurrijk ontwerp wat aansluit bij de doelgroep.  

Pictogrammen in het verkeer

In het verkeer wordt het meest gebruikgemaakt van pictogrammen. Automobilisten hebben weinig tijd om te lezen, door gebruik te maken van pictogrammen wordt ervoor gezorgd dat er gevaarlijke situaties ontstaan. 

Pictogrammen die passen bij een huisstijl

Veel websites maken gebruik van pictogrammen. De grootste en succesvolle bedrijven onderscheiden zich met pictogrammen die naadloos aansluiten bij de rest van de communicatiemiddelen van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan ABN Amro. Als je een kijkje neemt op hun website zal je zien dat de pictogrammen zijn ontworpen om te passen bij de huisstijl. Op die manier wordt er krachtig gebruikgemaakt van consistentie in de huisstijl. Hoe consistenter organisatie zijn, des betrouwbaarder zijn overkomen. Door betrouwbaar over te komen zorg je ervoor dat de kans groter wordt dat klanten jouw diensten of producten aanschaffen. Bij het maken van iconen/pictogrammen is het van belang dat het de mentale modellen van mensen ondersteund. Ga dus vooral het wiel niet opnieuw uitvinden.

Het belang van pictogrammen 5

Wat is employer branding en hoe pak je dat aan?

Employer branding is op het juiste manier communiceren en het werkplek zodanig inrichten om te zorgen dat jouw bedrijf de beste talenten aantrekt en ze weet te behouden. Employer branding stopt dus niet bij het aannemen van de juiste kandidaten.

Waarom kiezen voor rebranding?

Je bedrijf bestaat al jaren, je hebt altijd gered met hetzelfde logo, slagzin, ontwerp van de website en de employer branding. Maar tijden veranderen en je klanten ook. Door de jaren heen veranderd de kern van veel bedrijven zonder dat men dat vaak door heeft. Dat heeft te maken met verschillende krachten die inwerken op een bedrijf of organisatie. Hierbij spreken over demografisch, economisch, sociaal cultureel, technologisch, ecologisch, politiek juridisch. Die krachten zorgen ervoor dat de focus van een bedrijf verandert. Daardoor kan het zijn dat de oorspronkelijke kernwaarde, manier van communiceren, design of merkbelofte niet meer past bij de huidige situatie. Of je hebt te maken met een reputatie schade en daardoor geloven je klanten niet meer in het bedrijf.

Een overname kan ook een reden zijn om het bedrijf te rebranden. Vaak gaat een overname gepaard met het veranderen van het DNA van de organisatie. Indien een kleiner bedrijf wordt overgenomen, neemt het kleinere bedrijf vaak de naam over van de partij die het bedrijf heeft overgenomen. In dat geval is de rebranding simpel. In het geval van een gelijkwaardige fusering dan zie je vaak dat er een naamwijziging wordt doorgevoerd.  

In alle gevallen zou je kunnen overwegen om jouw bedrijf onder de loep te nemen. Dat zou kunnen betekenen dat de identiteit van een bedrijf in een nieuw jasje gestoken moet worden. Dat nieuw jasje heeft als einddoel dat klanten en andere stakeholders positief tegen het bedrijf aankijken. Op zijn beurt zorgt dat voor betere resultaten in de vorm van omzet verhoging.

Helder doel om te rebranden

Voordat er besloten wordt om te rebranden is het van belang om het doel helder te hebben. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om de tone of voice en de visuele communicatie aan te passen ten behoeve van oud bollige huisstijl. Het kan zijn dat het probleem groter is en je wil daarbij je kernwaarde en merkbelofte aanpassen. Zet dat op papier en toets dit met de verschillende afdelingen binnen de organisatie. 

De naam van het bedrijf wijzigen

De naam veranderen het bedrijf wordt niet altijd aangeraden als niets ernstigs is gebeurd. Door de naam te veranderen wordt er namelijk de volledig naamwaarde weggegooid die je door de jaren hebt opgebouwd. Het voordeel van het wijzigen van de naam is dat je als bedrijf helemaal opnieuw kan beginnen maar dan met de expertise en bedrijfsinformatie die je al die jaren hebt opgebouwd. Dat houdt in dat je sneller op hetzelfde niveau zult zijn maar dan met een andere reputatie waarde. Veel grote bedrijven kiezen daarom voor om dochterbedrijven op te zetten. Denk hierbij aan KPN die Telfort heeft opgezet maar dan met een budget propositie. Moederbedrijf Coca-Cola is bijvoorbeeld ook de producent van Vitamin Water die een wat gezonder imago heeft. Daarmee zorgen merken ervoor dat het merkportfolio wordt vergroot.

SEO en naamwijziging

De naamwijzigen zorgt ervoor dat je jouw SEO-positie kwijtraakt. Het opbouwen van een hoge SEO positief is een tijdrovend proces. Mocht je dezelfde naam behouden dan kan je profiteren van jouw SEO-positie. Het is daarbij van belang dat de URL’s ongewijzigd blijven. Jouw URL’s hebben namelijk een bepaalde SEO-waarde en die waarde wil je behouden.

Waarom kiezen voor rebranding? 6

Een snelle website | Hoe doe ik dat?

Je hebt een mooie website online staan, maar nu wil je beter gevonden worden en zorgen dat jouw bezoekers langer op jouw website blijven browsen. Een van de manieren om beter gevonden te worden is om te zorgen dat jouw website snel reageert. Google rankt namelijk snelle websites beter. Daarnaast verlaten gemiddelde 40% van de bezoekers jouw website als het niet sneller laadt dan 3 seconden. Met die wetenschap kan er geconcludeerd worden dat het vrij belangrijk is om de snelheid van jouw website onder de drie seconden te krijgen.

Snelheid van de website meten

Er zijn verschillende tools om je website te meten. De eerste en meest belangrijke is de tool van Google zelf(https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/). Hierin kun je eenvoudig de URL van jouw website intypen en op analyseren klikken. Het bijzondere aan de Google speed tool, is dat het je tips geeft wat je moet doen om sneller gevonden te worden op Google maatstaven. Daarnaast zou je gebruik kunnen maken van de speed tool van Uptrends. De tool van Uptrend laat je op waterval niveau zien wat er precies geladen wordt binnen jouw website en hoe lang het duurt voordat de website geladen wordt. Op die manier kun je precies achterhalen wat ervoor zorgt dat jouw website trager geladen wordt.

Wat zorgt ervoor dat mijn website sneller wordt?

Afbeeldingen verkleinen

In veel gevallen heeft een trage website te maken met enorme afbeeldingen die geladen moeten worden. Als je een WordPress website hebt, dan bestaan er allerlei tools/plugins die ervoor zorgen dat jouw afbeeldingen kleiner gemaakt worden. Zo kun je gebruik maken van een plugin genaamd “WordPress Smush”. Heb je geen WordPress website dan kun je via tools als Illustrator of Photoshop ervoor zorgen dat jouw afbeeldingen verkleind worden. Zorg er in ieder geval voor dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van JPEG-bestanden inplaats van de vele malen grotere PNG-bestanden. Google heeft een voorkeur voor JPEG 2000, JPEG XR en WebP bestanden.

Aantal requests

Het aantal requests die naar je server worden gestuurt zorgt er ook voor dat jouw website trager wordt. Jouw server kan 6 requests per keer verwerken. Veel WordPress thema’s laden onnodige bestaanden. Door de plugin “Asset Cleanup” te gebruiken, kun je inzien welke bestanden op pagina niveau worden geladen. Door de onnodige bestaanden uit te zetten zorg je ervoor dat jouw website aanzienlijk sneller wordt.

Lazy laden

Heb je een grote website en moeten er veel bestanden geladen worden, dan kun je gebruik maken van Lazy laden. Dat houdt in dat alle afbeeldingen onder de vouw van jouw pagina nog niet worden geladen als bezoekers op je website komen. Die bestanden worden pas geladen als men naar beneden scrollt. Die manier van prioriteren van bestanden zorgt voor een verlichting bij de server aanvragen.

Pagina cache

Google beloond jouw web-pagina als het gebruikmaakt van pagina cache. Dat houdt simpelweg in dat de browser de statische informatie van jouw website onthoudt zodat het niet opnieuw opvraagt hoeft te worden. Dat zorgt voor minder requests naar de server en verlicht dus de website. WordPress gebruikers kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van de plugin WP-Optimize om dit voor elkaar te krijgen.

Verkleinen van CSS, HTML en Javascript bestanden

CSS, HTML en Javascript zijn codeertalen die ervoor zorgen dat jouw website kan communiceren met machines. Vaak worden er onnodige witregels en commentaar in de code verwerkt. Eenmaal klaar met jouw website, dan zou je die onnodige regels, spaties en commentaar uit je bestanden kunnen halen. In het geval van een WordPress website kun je een ‘Minify tool’ gebruiken of een online comprimeer tool. Zorg er wel voor dat je eerst een backup maakt van jouw website voor het geval het daarna niet goed werkt. Daarnaast zou je jouw Javascript en CSS-bestanden kunnen combineren. Voor de WordPress gebruikers bestaat daar ook een plugin voor. Gebruik hiervoor de WP-optimize plugin.

Na het uitvoeren deze verbeteringen zou je in de buurt moeten komen van de 90% op de Google speedtool. Als je geen 100% haalt, dan is dat geen probleem, het zijn namelijk verschillen van milliseconden. Dat zou jouw gebruiker niet merken.

Een snelle website | Hoe doe ik dat? 7

Social media strategie: Haal het meest uit social media

Social media strategie: Haal het meest uit social media

Wat is branding

Wat is branding

Tips voor jouw mailmarketing

Ben je van plan om te beginnen met mailmarketing maar vraag jij je af of dit nuttig is? Nou dan kan ik je vertellen dat mailmarketing nog steeds werkt. Wel is het van belang dat je een goede aanpak bedankt om er zoveel mogelijk uit te mails te halen. Hieronder geef ik jou een aantal tips hoe je het meest uit je mails kan halen.

  • Zorg dat klanten zich hebben ingeschreven voor de mail en maak dit zo eenvoudig mogelijk.

Sinds de ingang van de AVG-wetgeving, zijn bedrijven verplicht om toestemming te vragen om een mailing te kunnen sturen. Dat is de zogenaamde opt in. Door een klein inschrijf formulier te plaatsen in de footer van jouw website zorg je ervoor dat klant zich te allen tijde kunnen inschrijven. Daarnaast is het essentieel om te zorgen dat klanten zich kunnen uitschrijven voor jouw mails in iedere mail die je stuurt. Wees ook duidelijk in wat mensen kunnen verwachten in jouw nieuwsbrief. Op die manier kun je de verwachting van jouw klanten managen.

  • Gebruik emailmarketingsoftware

Om een professionele mailcampagne te maken is het aan te raden om een mailsoftware te gebruiken. Er zijn verschillende programma’s maar mijn voorkeur gaat uit naar Mailchimp. Mocht je geen marketeer in dienst hebben, zorg er dan wel voor dat je een sjabloon laat ontwikkelen die je kunt hergebruiken. Op die manier worden je mail herkenbaar en professioneel. Heb je van meer te besteden en heb je een marketeer in dienst, dan zou je kunnen kiezen om Hubspot te gebruiken. Hubspot is een software waarmee je een integratie kunt maken met het systeem op jouw website. Op die manier kunnen bepaalde mails automatisch worden verstuurd op basis van wat jouw klanten interessant vinden.

  • Zorg voor een vast verzendmoment

Door structuur aan te brengen in het moment dat je jouw mails stuurt, zorg je ervoor dat klanten onbewust zitten te wachten op jouw mails. Op die manier claim je een moment in de leesagenda van jouw klanten. Daarnaast is het aan te raden om jouw mail zo overzichtelijk en simpel mogelijk te houden. 

  • Trigger jouw klanten met een pakkende titel en subtitel

De juiste onderwerp regel moet jouw lezer op een manier prikkelen zodat de lezer de mail wil openen. Zorg er dus voor dat je benoemt wat er juist zo interessant is aan de mail in een zin. Daarnaast kun je gebruikmaken van Persuasion technieken zoals “sense of urgency”. 

  • Call to action is onmisbaar

Er is niets zo slecht als een mail zonder duidelijke call to action. Een call to action is datgene wat je wil dat je lezer doet. Als het gaat om het kopen van een product. Kun je bijvoorbeeld een duidelijke button maken met “Bestel nu”. De cal to action dient de meest opvallende element te zijn in jouw mail. Geef die call to action button dus altijd een onderscheidende kleur.

Tips voor jouw mailmarketing 8

Effectieve online marketing met weinig budget

Effectieve online marketing met weinig budget

Een goede reputatie zorgt voor een hogere omzet

Een goede reputatie zorgt voor een hogere omzet

Wat is SEA (Search engine advertising)?

Uitgeschreven staat SEA voor Search Engine Advertising. Dat zijn betaalde advertenties op zoekmachines. Door te adverteren op zoekmachines kun je een specifiek doelgroep bereiken om beter te converteren. SEA wordt vaak met SEO door elkaar gehaald. Het verschil is dat SEA betaald is en SEO niet.

Wat is SEO?

Wat is SEO?

Verbetering met het PDCA model

Verbetering met het PDCA model

Persuasion technieken zorgen voor een hogere conversie

Persuasion technieken zorgen voor een hogere conversie

Slechts de helft van Nederland heeft de kennis om zich te beschermen tegen internetcriminaliteit.

Slechts de helft van Nederland heeft de kennis om zich te beschermen tegen internetcriminaliteit.